المقادير اللازمة
كوب أرز أميركي لكن ينفع تعملوها كلها بالرز المصري
نص كوب رز مصري
حبة كبيرة باذنجان
حبتين بطاطس
حبتين طماطمـ
دجاجة مسلوقة
والبهارات المستخدمة هي :
الملح والفلفل الاسود والقرفة المطحونة والكركم والكاري والجنزبيل المطحون
طيب نيجي للطريقة
أول شئ نجيب الخضار ونقطعه زي الصورة
وبعدين نحط على الباذنجان رشة ملح ونتركه قليلاً
وفي هذا الوقت نحمر البطاطس ولما تخلص نرش عليها رشة فلفل أسود ..
وبعدين نحمر الباذنجان ..
(( لاتنسوا تحطوا الباذنجان البطاطس في ورق المطبخ عشان يشفط الزيت ))
..........
وبعدين نجيب الرز ونغسله وننقعه في مية ونتركه فترة
بعد نقع الرز ( حوالي 15 دقيقة أو أكثر قليلاً ) نحط عليه التوابل كلها وهي عبارة عن :
2ملعقة ط كاري
2 ملعقة ط ***م
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة ..
الملح وقليل من الفلفل الأسود وبعض الحبات غير المطحونة ..
ملعقة ط جنزبيل مطحون
نسلق الفراخ :
والفراخ طبعا نكون متبلينها قبلها
وطريقة تتبيل الفراخ معروفة طبعا :
وهي ان نجيب بصلة ونفرمها ونحط عليها ملعقتين ملح وملعقة طعام كاري وفلفل أسود و ملعقة جنزبيل
طريقة السلق
طبعا نجيب مية ونحطها في القدر ونسيب المية تغلي
وطبعا بنحط في المية بصلة وفلفل أسود وعود قرفة وحبهان ((هيل ))
وبعدين لما المية تغلي نحط الفرخة ونتركها لحد متتسلق
...................
ونحتفظ بالشوربة (المرق )
.....................
وبعدين نجيب الحلة ونحط فيها ملعقة سمنة
ونبدأ برص الطماطم ونحط رشة ارز أيضاً
(( على فكرة لما عملتها المرة التانية حطيت طبقتين طماطمـ لان دايما الطبقة الي تحت بتلزق في الصينية فأحسن تحطوا طبقتين ))
..................
وبعدين نجيب الفراخ ونرصها فوقها
(( لاحظوا أني رصيت الفراخ على وجهها ))
(( طبعاً لو استخدمتوا لحمة هيكون الرص أسهل بكتير وكمان في الآخر الشكل بيطلع احلى ^^))
................
وبعدين نضع طبقة أرز :
(( لاحظوا أنا كنت حاطة رز قليل نوعا ما لكن المفروض تحطوا أكتر شوية من الصورة ))
....................
وبعدين نرص البطاطس
................
وبعدين نحط طبقة رز ونحط فوقها الباذنجان
((على فكرة أنا كنت مقللة من كمية الباذنجان ولكن يفضل تحطوا كمية أكتر من الي انا حاطاها ))
وبعدين في الآخر نحط كل الرز المتبقي ونضغط عليه كويس ..
وبعدين نحط الشوربة (المرق ) بحيث تغطي الرز
ونغطي القدر كويس ونحطه على النار لحد ميستوي
في الاول نكون مخليين النار عالية وبعدها بدقائق قليلة نخلي النار هادية جدااا
ولما تستوي المقلوبة لاتقلبوها في ساعتها ..
انتظروا نص ساعة واقلبوها عشان تتقلب مظبوط